Ποιοι είμαστε

Το Εργαστήρι µας λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια µε δράσεις σε Σίφνο, Αθήνα και Θήβα.

Έχει πραγµατοποιήσει ως τώρα 14 παραστάσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Από το 2012 παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κατάστηµα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας και στο Πρόγραµµα στήριξης µεταναστών “ΙΡΙΔΑ” του οργανισµού Ιατρική Παρέµβαση στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Νικ. Καµαράτος.

Το εργαστήρι µας έχει διοργανώσει επίσης δηµιουργικές γιορτές για παιδιά, βραδιές ποίησης καθώς και διαθεµατικά σεµινάρια σωµατικού θεάτρου και δηµιουργικής γραφής για παιδιά, για λογαριασµό του Δήµου Αλίµου (2013-2014).


Γεννήθηκα τo 1981 στην Αθήνα.

Το 2004 αποφοίτησα από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κύρια ενδιαφέροντα την ανθρωπολογία της εκπαίδευσης και την ανθρωπολογία του χώρου.
Το 2009 αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ: “Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του Χώρου” όπου εργάστηκα κυρίως στο πεδίο Ανθρωπολογία του Αστικού Χώρου εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση της μνήμης των αισθήσεων και του παραγόμενου βιωμένου χώρου. Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο ΕΜΠ με θέμα “Αναπαράσταση του Αστικού τοπίου και Αισθητήρια Μνήμη”.

Έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Παιδικό Μουσείο όπου εργάστηκα στην ερμηνεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τον σχεδιασμό διαπολιτισμικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το προσφυγικό κέντρο Λαυρίου.
Έχω παρακολουθήσει το σεμιναριακό πρόγραμμα “Γενικά Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα” και “Διδακτική Μεθοδολογία” του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών Μπόνια.
Από το 2003 έως το 2006 παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονου χορού(τεχνική release) με την Μαρία Αγγέλου στο θέατρο Αλκμήνη και σε άλλα studios.

Το 2009 παράλληλα με τις προαναφερθείσες θεωρητικές αναζητήσεις συναντώ το θέατρο μέσα από τα βιβλία του Peter Brook ενώ ξεκινώ την εκπαίδευσή μου στο σωματικό θέατρο.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου με αξιόλογους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κώστα Φιλιππογλου, Esther Gonzales, Εριφύλη Στεφανίδου, Lilo Baur, Σοφία Πάσχου, Paul Mahony), καθώς και σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και δραματοθεραπείας. Το ακαδημαϊκό έτος 2010/2011 παρακολούθησα τα μαθήματα του Κώστα Φιλίππογλου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σωματικού-Δημιουργικού θεάτρου της So7.
Το 2010 υπήρξα ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Ha!, νικήτρια του Bob Festival 2010 του θεάτρου Χώρα.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ηθοποιός και ως εμψυχώτρια θεατρικών και ψυχο-εκπαιδευτικών ομάδων σε συνεργασία με δήμους, πολιτιστικούς κι εκπαιδευτικούς φορείς, αναπτύσσοντας παράλληλα με τη συνεργάτιδά μου Μαίρη Λογοθέτη το θεωρητικό πλαίσιο και τις τεχνικές σύζευξης σώματος, συναισθήματος και νου. Επιπλέον, από το 2012 συμμετέχω στην δημιουργία και δραστηριοποίηση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Τωρα Παίζουμε. Η Τέχνη και η Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης της θεραπείας και της εκπαίδευσης».


Μεγάλωσα στη Σίφνο, απ΄όπου και κατάγομαι.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πάντειο Παν/μιο το 2005 (τμήμα Ψυχολογίας), ενώ παράλληλα εργάστηκα ως ραδιοφωνική παραγωγός στον Rock fm (2002-2003).

Η εκπόνηση της διπλωματικής μου εργασίας αφορούσε το χώρο των εξαρτήσεων, ενώ η πρακτική μου άσκηση έλαβε χώρα στο κέντρο απεξάρτησης κι επανένταξης ενηλίκων 18ΑΝΩ (2004), όπου εκπαιδεύτηκα με βάση τη συστημική προσέγγιση.

Από το 2005 έως και το 2010 υπήρξα μέλος της θεατρικής ομάδας ‘‘ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ‘‘ ως υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη και δραματουργός.
Το 2008 ολοκλήρωσα ένα εντατικό σεμινάριο υποκριτικής διάρκειας 6 εβδομάδων στο N. York’s Academy of Dramatic Arts και το 2010 έλαβα το Δίπλωμα Υποκριτικής από την Ακαδημία Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου (Κ. Φιλίππογλου, Lilo Baur, Εριφύλη Στεφανίδου, Marcelo Manni κα) ενώ από το 2009 εκπαιδεύομαι στη Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα.
Διατελώ υπεύθυνη ψυχολόγος του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” της Εταιρείας Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Σίφνου τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενώ, παράλληλα, το 2009, δημιούργησα το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης “Λόγω Ψυχής”(πρώην “Παί-Ζειν”)στο Άνω Πετάλι Σίφνου, ένα χώρο Έκφρασης, Δημιουργίας και Συμβουλευτικής Παιδιών, Εφήβων κι Ενηλίκων.

Από το 2010, σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, διοργανώνουμε με τη συνάδελφο και συνεργάτιδα Γεωργία Καπούνη (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων) Ετήσια Ψυχοεκπαιδευτικά Βιωματικά Σεμινάρια για Γονείς κι Εκπαιδευτικούς ενώ, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου, διοργανώνουμε με τη συνεργάτιδά μου Μάρω Μάνθου (Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, Ηθοποιός) Ομάδες Θεατρικής Δημιουργίας κι Ανάπτυξης της Συναισθηματικήςς Νοημοσύνης για Νήπια, Παιδιά κι Εφήβους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το θεωρητικό πλαίσιο και τις τεχνικές σύζευξης σώματος, συναισθήματος και νου.

Κι έτσι, μέσα από το συνδυασμό των Κοινωνικών Επιστημών, της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και του Σωματικού Θεάτρου, το 2012, γεννιέται ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Τώρα παίΖουμε!”, με στόχο να θέσει την Τέχνη και τη Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης και να παράσχει τις υπηρεσίες του όπου χρειάζεται.


Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στην Ερμούπολη της Σύρου.

Σπούδασα Ιστορία, και συνεχίζω.
Μελέτησα ελληνική και παγκόσμια ποίηση στο διετές εργαστήρι του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου, και από τότε δεν σταμάτησα ποτέ.
Υπήρξα συνεκδότρια του περιοδικού Τεφλόν.
Ανήκω στο επιστημονικό προσωπικό του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα».

Εργάζομαι ως ανιματέρ.
Δημοσιεύω άρθρα, διηγήματα, ποιήματα και μεταφράσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Είμαι (συν)διαχειρίστρια ιστολογίων λογοτεχνικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.